Anksčiau kalbėjau apie tai, kaip galima naudingai išnaudoti ne visiškai laisvą laiką ir rekomendavau keletą podcastų, tinkamų pradedantiesiems programavime. Neseniai atradau labai išsamų podcastų sąrašą, kuriuo norėčiau pasidalinti su jumis.

Savo mėgstamos laidos įrašus jau išklausiau, todėl naujų tenka laukti - jie išleidžiami kas savaitę. Esu jau labai įpratusi klausytis įrašų einant į darbą ar vaikščiojant mieste, todėl vėl teko ieškoti ko nors naujo, iš ko galėčiau pasisemti įkvėpimo ar kažko sužinoti.

Būtent besiklausydama šių įrašų sužinojau apie Simple Programmer blogą, kurio tikslas - padėti IT profesionalams pagerinti karjerą ir asmeninį gyvenimą. Jame daug dėmesio skiriama “minkštiesiems įgūdžiams” - komunikacijai ir bendravimui.

Šio blogo autorius John Sonmez parengė išsamiausią iki šiol man matytą podcastų sąrašą programuotojams. Sąrašas suskirstytas pagal temas, o sau įdomių įrašų ras įvairių sričių ir kalbų programuotojos - nuo front-endo iki įvairių back-end kalbų, taip pat ir mobiliųjų programų kūrėjos, ar programuotojos, dirbančos su serveriais (devOps).

Aš asmeniškai naudoju “Podcast Addict” programėlę (nesu tikra, ar tokia yra ir iPhone sumaniesiems), jos paieškos lauke įvedu norimo podcasto pavadinimą.

Taigi, imkit ir klausykit, o komentaruose dalinkitės naudingais atradimais.